Behandla hemma

De flesta kvinnor besvär med celluliter i varierande utsträckning. Många upplever dem som fula, men vill eller kan inte betala stora summor för upprepade behandlingar på hudvårdskliniker eller plastikkirurgi. Det är i många fall heller inte helt nödvändigt. Egenvård kombinerat med träning samt kompletterat med behandlingar som går att sköta själv hemma kan fungera utmärkt.

Behandlingar som kan skötas hemma
Många av de behandlingar som är tillgängliga fungerar utmärkt att använda hemma. Det bör dock sägas att det bästa resultatet från behandlingar fås när man kombinerar en bra kost, motion och en bra hudvård med behandlingar. Även fettbrännande medel, särskilt i kombination med motion, kan ge god hjälp att reducera det fula utseendet. Ett av de bättre fettbrännande kosttillskotten är
De behandlingar som kostar minst och kanske mest lättanvända är krämer och gel. De kan användas mot lindriga till måttliga besvär med celluliter. Vissa av de apparater som används av hudvårdskliniker finns som varianter som är anpassade för hemmabruk. Hudvårdsapparater för hemmabruk kan ha en ganska hög prislapp.

Egenvård
Mycket av egenvården är baserat på motion och kost och kräver inga större förändringar av livet.

Regelbunden motion som kan vara allt från dagliga promenader till intensiva träningspass är en bra start, det viktigaste är att det sker regelbundet. Dagliga promenader eller någon form av träningspass hemma kan vara en passande början för att komma igång med träningen.

En balanserad kost med fettsnålt kött, fet fisk, mycket grönsaker, frukt och fibrer hjälper kroppen att må bra och vara frisk. Bland de grönsaker som är att rekommendera att äta mycket av är spenat. Vidare bör man dricka mycket vatten.

Hudvård är viktigt
Ett annat bra egenvårdstips som man kan göra hemma är att ta hand om sin hud. När huden är frisk och vital får den spänst och lyster och celluliter syns mindre på en hy som är välvårdad.

Djupverkande fuktighetskrämer håller huden spänstig och elastisk. Detta kan kompletteras med hudvårdsprodukter som ger näring till huden och ger den vitalitet. För en del kvinnor fungerar även regelbunden torrborstning av huden tills den börjar bli lite varm. Efter torrborstning passar det utmärkt att smörja in huden med kräm mot celluliter eller djupgörande fuktighetskräm.