Träna bort celluliter

För att förebygga och reducera celluliter är regelbunden träning en nyckelkomponent. Oavsett om syftet med träningen är att ta minimera celluliter eller inte är regelbunden motion en av de bästa vanorna som man man anlägga.

Vilken träningsform passar bäst?
Vilken typ av träning eller motion som är bäst är väldigt individuellt. Det viktiga är att man får motion ett par gånger i veckan, och det är någonting man tycker är kul. Det behöver heller inte vara högintensiv träning. Exempel på bra motionsformer är långpromenader, jogging, dans, aerobics, simning eller rodd. Det är väldigt bra ifall träningen inkluderar någon form av konditionsträning. Konditionsträning bränner fett bra. Styrketräna lår och rumpa lite extra, Det är två kroppsdelar där man oftast drabbas av celluliter.

En viktig del av behandling
Om man specifikt talar om träning mot celluliter är det en mycket viktig del av en framgångsrik åtgärd mot dem. Andra delar i åtgärder mot celluliter kan vara en sund kost samt att aktiv behandling med krämer eller någon av de andra varianterna av behandlingar som finns att tillgå.

Det är ett faktum att de kvinnor som tränar regelbundet har mindre besvär med celluliter. Träning verkar mot celluliter på två huvudsakliga sätt:

  1. Regelbunden motion och träning håller kroppsfettet och underhudsfettet på en sund nivå vilket minskar risken för att celluliter utvecklas
  2. Det andra sättet träning verkar mot celluliter är att med motion får man en tonad kropp med fasta muskler. Eftersom fettet i underhuden vilar ovanpå muskler kan i vilken form de är påverka utseendet på huden. Om muskeln är slapp och svag ökar risken för att huden antar det typiska gropiga utseendet som kommer med celluliter. Om fettet i underhuden vilar på fasta vältränade muskler kan det gropiga utseendet jämnas ut lite